Nyheter 2016-03-09

Vad händer? Anledningen till att vi var kvar så länge i Georgien var att vi blivit erbjudna att bo i ett hus vid havet i södra Turkiet mellan mitten av februari och mitten av april. Det såg vi fram emot mycket speciellt som våren redan startat där men när det nästan var dags att resa dit så fick Olya problem med en tand. Hon besökte en tandläkare i Georgien som vi blivit rekommenderade men allt tydde på att han inte visste vad han höll på med så vi bestämde att hon skulle resa hem till Kazakstan för att kontrollera den saken. Georgien har ju inte direkt briljerat när det gäller kvalite. Våra farhågor visade sig också korrekta så vi fick tyvärr tacka nej till huset i Turkiet och även jag hoppade på ett flyg till Kazakstan.

Efter en hel del besök för att ordna det som skulle ordnas är situationen nu bättre. Även om det var trevligt och vackert med vinter uppe i Kaukasus så har det hela tiden känts lite tokigt att inte tillbringa den mörka kalla delen av året i bättre klimat. För att reda bot på den känslan bestämde vi oss för att flyga tillbaka till Sydostasien igen. Vi landade i Kuala Lumpur i Malaysia igår och ska med relativt kort varsel försöka hitta ett vettigt boende på en mysig beach någonstans, antagligen i Thailand.

Det har varit dåligt med uppdateringar av hemsidan medan vi var i Kazakstan men jag ska försöka ändra på det nu. Jag har i alla fall gjort i ordning bilder för tre nya reseberättelser. Ska bara försöka få ner lite text till dem så jag kan komma ifatt med det och lite annat som behöver kavlas ut. Nya kartor är nu uppdaterade i kartfliken.

Aktuell position: Kuala Lumpur, Malaysia.

//Magnus H.