Bilder Kungsleden, Sverige

Nu händer det saker på bred front här på hemsidan men fortfarande mest i bakgrunden. Det finns numera 26 reseberättelser från cyklingen till Nya Zeeland med förbättrade bilder. Jag har också lagt ut 9 gamla storys från första resan 2001-2002. Samt förbättrat och flyttat över några bildspel från gamla hemsidan. Dessutom har jag under fliken Bilder/Vandringar lagt in en lista på de turer jag gått och som jag har tillgång till bilderna för. Det första bildspelet där är från när jag gick hela Kungsleden 2004. Dessa bilder blev aldrig publicerade på den gamla hemsidan så det är på sätt och vis nytt material som därmed hamnar här på förstasidan…

Kungsleden är Sveriges kändaste och populäraste vandringsled i fjällen. Jag gick hela sträckan som är 462 km mellan Hemavan och Abisko om man räknar in omvägen till Kebnekaise fjällstation. Det här var 2004 och det tog mig 21 dagar. Vädret var dessvärre inte det bästa. Stora delar av den första etappen mellan Hemavan och Ammarnäs regnade bort. På nästa sträcka till Kvikkjokk var vädret bra men vyerna trista. Norr om Kvikkjokk blev det vackrare men då gick jag 3-4 mil om dagen för att hinna möta upp pappa vid Kebnekaise Fjällstation. Sedan gick vi tillsammans den sista sträckan upp till Abisko. Där regnade det våldsamt i början men vädret blev bättre mot slutet. Stor lärdom av den turen är att man behöver hinkvis med tid för att i huvudsak gå när vädret är bra.

1. Jag vid starten i Hemavan.
1. Jag vid starten i Hemavan.
2. Syterskalet.
2. Syterskalet.
Camping i Syterskalet.
3. Camping i Syterskalet.
4. Renar.
4. Renar.
5. Jag framför Syterskalet.
5. Jag framför Syterskalet.
6. Camping några mil efter Ammarnäs.
6. Camping 40 km efter Ammarnäs.
7. Fjällsjö.
7. Passerar en fjällsjö dag 9 någonstans mellan Jäkkvik och Kvikkjokk.
8. Jag äter kvällsmat vid tältet.
8. Middag vid tältet.
9. Rittak.
9. Camping vid sjön Rittak några kilometer efter Pårtestugan.
10. Väntar på båttransport vid sjön Laitaure.
10. Väntar på båttransport till Aktse vid sjön Laitaure.
11. Regnbåge.
11. Regnbåge.
12. Pappa anslöt vid Kebnekaise Fjällstation och gick med upp till Abisko.
12. Pappa anslöt vid Kebnekaise Fjällstation och vi gick tillsammans upp till Abisko.
12. Pappa i fjällen.
13. Camping nära Tjäktjastugan.
14. Bro.
14. Pappa korsar en bro en bit före Alesjaure.
15. Vi stannade och bastade vid Alesjaurestugorna.
15. Vi stannade och bastade vid Alesjaurestugorna. Foto: Hans H.
16. Alisjavrisjön.
16. Alesjauresjön.
17. Abiskojakka.
17. Abiskojåkka mellan Abiskojaure och Abisko.
18. Pappa och jag vid målet i Abisko. Jag gick ca 44 mil och pappa ca 11.
18. Pappa och jag vid målet i Abisko. Sträckan för mig blev 462 km och för pappa 105 km.

//Magnus Hedström