Bilder Hua Shan Trek, Kina (2010)

Jag har attackerat ytterligare ett bildspel i arkivet. Det gäller en till kort vandring som jag gjorde i Kina när jag passerade Hua Shan under min cykeltur i landet. Med ett gäng nya bilder.

Hua Shan eller Hua Mountain är ett litet brant berg med iordninggjorda vandringsstråk mellan bergets 5 toppar. Det är ett religiöst viktigt berg beläget 12 mil öster om staden Xian. De flesta besökare åker kabinbana upp och ner över dagen. Vissa går antingen upp eller ner och några tillbringar en natt på någon av bergets lodger. Själv lyckades jag stretcha ut vandringen till 3 dagar när jag var där i december 2010.  Det är ett mycket vackert område som nog är mest känt för några livsfarliga klätterleder. Dessa var avstängda när jag var där.

1. Jag valde leden ”The Soldier’s Path” upp på berget.
2. Många väljer att åka kabinbana både upp och ner.
3. Jag i brant trappa.
4. Vy upp över berget från strax nedanför nordtoppen 1615 meter.
5. Vy från Nordtoppen 1615 meter.
6. Blue Dragon Ridge.
7. Vy från Blue Dragon Ridge.
8. Västtoppen 2082 meter. Bilden är tagen från sadeln mellan Syd och Västtoppen.
9. Turist vid västtoppen 2082 meter.
10. Jag gick ett sidospår för att kolla in några ökända klätterleder men de var avstängda.
11. Sydtoppen 2154 meter är Hua Shans högsta punkt.
12. Vandringsled a la kinesisk stil. Stentrappor.
13. Brant trappa och Hua Shan East Peak 2096 meter mitt i bild.
14. Västtoppen från en annan vinkel.
15. Långa stråk trappor på vägen ner. Det är 1700 höjdmeter från sydtoppen ner till byn Hua Shan.
16. Smal passage på nedvägen.

//Magnus Hedström